Een kennismaking met ons gezin.

wij zijn Johan en Claudine

Jürgen en Patricia en onze kleinkinderen Kindra en Kedir

Ellen en HeikkiEen kort overzicht van onze reis en kampeergeschiedenis.

Kamperen is altijd onze favoriete manier van reizen geweest. De voorbereiding van elke reis doen we graag zelf, opzoekingen in de bibliotheek of in onze eigen uitgebreide toeristische documentatie, contacten met toeristische diensten en de laatste jaren ook steeds meer informatie verzamelen via het internet.

1975 : Klein tentje

In 1975 trokken we met onze volgepropte Austin Mini Cooper en een derdehands tentje naar Larochette in Luxemburg.

1976 : Een grote bungalowtent

We hadden de smaak van het kamperen meteen te pakken en in 1976 kochten we een bungalowent. We waren wel aan het bouwen maar konden niet weerstaan om opnieuw een weekje naar Larochette te gaan. In de volgende jaren hebben we zowat alle hoekjes van de Ardennen en het Groot Hertogdom Luxemburg bezocht. We sloegen ondermeer onze tent op in Dinant, La Roche en Esch-sur-Sure. De uitzondering was in 1978, toen maakten we een vliegvakantie naar Griekenland

1981 - 1985 : Rapido plooicaravan

In 1981 schaften we ons een tweedehands plooicaravan Rapido aan, er was meer ruimte en betere slaapgelegenheid dan in een tent. Met twee kleine kinderen verbleven we toen ondermeer op camping in Oudenaarde en Gent. Camping Hengelhoef werd ook meermaals bezocht. De eerste buitenlandse trip ging naar het Noord-Franse Lac de Val Joly, een jaartje later gevolgd door een reis naar Bertrix en Schwebsingen aan de Luxemburgse Moezel. In 1984 stonden we ondermeer op De Lilse Bergen en trokken in augustus voor 3 weken naar Normandië. In 1985 werd het Chevetogne en in de grote vakantie 3 weken in de Vogezen , het Zwarte Woud en Vianden. Tijdens deze reis kregen we regelmatig problemen bij het opzetten van de Rapido en we wilden ook wel eens een weekje kamperen in het voorjaar of de herfstvakantie. En dus gingen we op zoek naar een passende caravan.

1986 - 1997 caravan Chateau La Car 380

En ja hoor, in 1986 hangt een splinternieuwe Chateau aan de trekhaak. Om alles uit te testen plaatsten we die in mei de ganse maand in Wachtebeke gevolgd door weekendjes in Nieuwpoort en Huizingen. In augustus trokken we naar de Attersee in Oostenrijk. Toen al reden we in kleine etappes en bleven een aantal dagen langs de Rijn , in Augsburg en terug via Wurzburg. Dit systeem hebben we altijd toegepast. De vakantie begint als je thuis vertrekt.

Gemiddeld verbleven we zo'n 40 à 45 dagen per jaar in de caravan en als verdere bestemmmingen kwamen in de loop der jaren volgende plaatsen aan de beurt : de Vendee, De kastelen van de Loire, Bourgondie, Tirol, de Hunsruck, Jutland en Funen in Denemarken, de Elzas, Vorarlberg, Innsbruck en Zell am Mosel.

In 1990 opnieuw naar Vorarlberg en het Zwarte Woud.

1991 Weekend Amsterdam, naar de Franse en Spaanse Pyrineeën en Saint Emilion.

1992 Naar de Plansee bij Reutte en het Zwarte Woud

1993 Weekend Reims , zomervakantie in de Ardèche en de Jura, herfstvakantie nabij Utrecht.

1994 Weekend Parijs ,Aosta

1995 Pas de Calais en Boulogne , de Cevennes en de Languedoc

1996 Wenen en het merengebied Salzkammergutt

1997 De lekkerste streek van Frankrijk : De Périgord

1998

Begin 1998 werd de Chateau verkocht, de kinderen werden groot en gingen toch niet meer mee en wij dachten ook dat het tijd werd om eens anders te reizen. In 1998 maakten we dan ook samen met een groep van "Sporters voor Artsen zonder grenzen" een marathon-reis naar Zuid-Afrika.

1999

In 1999 maken we een fietsvakantie aan de Loire en verblijven we ook nog een week aan de Gironde omdat ik daar de marathon van de Medoc meeloop. We missen echter met de dag meer een meer onze caravan en het leven op de camping.

2000 - 2003 caravan Beyerland Vitesse 400 D

Tijdens de wintermaanden kopen we opnieuw een caravan, een BEYERLAND Vitesse 400D, een schitterende trekcaravan met alles erop en eraan.

We beginnen 2000 met een kampeerreis van 4 weken door Andalousie en in september nog een weekje naar de wijnfeesten in Bad Durckheim.

In 2001 gaan we samen met onze vrienden Daniel en Sylvia naar de Provence. In september reizen we naar Rome en het Lago Transimeno.

2002 beginnen we met een regenachtige voorjaarsreis aan de Spaanse Costa's en Barcelona. In het najaar ontdekken we het fietsparadijs Munsterland en daarna opnieuw naar de wijnfeesten in Bad Durckheim

In 2003 naar Denemarken en later op het jaar naar de Provence en Bourgogne de Sud

Het verlangen om meer vrij te kunen rondtoeren groeide echter met de jaren en de droom om ooit met een motorhome te reizen proberen we als test even uit in september 2003. Met een gehuurde Vilamobil semi-integraal trekken we een weekje naar de Duitse Moezel. Gevolg was dat we besloten de caravan te verkopen en uit te kijken naar een camper.

Sinds 2004 toeren we rond met een zwerfwagen.

Van de reizen die we met de camper gemaakt hebben kan je telkens een reisverslag bekijken onder de rubriek REIZEN

terug naar boven