22e Int. Kempische wandeldagen van OLAT - Ollandse Lange Afstand Tippelaars

een uitstekende bewegwijzering

eerste kennismaking met Neunen

typische dakbedekking

een controle noemt men hier wagenrust

uitzicht over de gelegenheidscamping

Van 5 tot 7 augstus 2005 : 22e Int. Kempische wandeldagen van OLAT

Op donderdagavond bereiken we sportcentrum De Kievit in Geldrop net op het moment dat de wandelaars voor de tocht van 110 km starten. Wij zijn gekomen voor de Driedaagse Kempische wandeldagen en begeven ons naar de inschrijving waar we meteen twee Torhoutenaren tegen het lijf lopen. Willy en Roland zijn al jaren vaste gasten op dit evenement geörganiseerd door OLAT en geven ons meteen de nodige uitleg van waar en bij wie we moeten zijn. We melden ons meteen ook aan om met de motorhome te overnachten op de gelegenheidscamping nabij de startplaats. Elke dag van de driedaagse is er een ander parkoers en er is telkens keuze om 15, 25 of 35 km te stappen.

Vrijdag 5 augustus We opteren meteen om vandaag de 35 km te stappen en dit is een afstand die we nog nooit eerder gewandeld hebben. Langs het met waterlelies getooide Eindhovens kanaal en tussen het golfparkoers heen, bereiken we na 6,2 km de eerste wagenrust, zo noemt men de rustplaatsen hier. De wandeling loopt verder langs een dierenpark en we stellen ook vast dat er in het domein Gulbergen niet minder dan 3 uitgestrekte golfterreinen zijn. We gaan verder tot in Nuenen, een rustig plaatsje waar Vincent Van Gogh blijkbaar ook een paar jaar van zijn leven door heeft gebracht. Na 27,5 km is er hier een controle in een stemmig café waar ik de enige Nederlandse trappist “La Trappe” proef. De laatste wagenrust is nabij een watermolen en via een mooi pad langs de kronkelende Dommel komen we na 36 km terug in Geldrop. Jammer dat we tijdens de laatste kilometers nog een serieuze regenbui over ons heen krijgen.

Zaterdag 6 augustus Vandaag kiezen we voor de tocht van 25 km. zodat we nog even tijd kunnen vrij maken om Geldrop te bezoeken. Na de start komen we weer vrij snel in de natuur, brede zandpaden door heidegebieden en smalle paadjes door de uitgestrekte bossen wisselen elkaar af. Zowat halfweg de tocht bereiken we de controle in het centrum van Lierop waar de grote kerk met torens en koepel echt wel het plaatsje een speciaal uitzicht geeft. Na de rust komen we in de uitgestrekte Strabrechtse Heide, een prachtig gebied ! De terugweg loopt langs de stadsrand van Geldrop. We komen langsheen het water, door bosjes en door het kasteeldomein. Wij hebben vandaag echt genoten van het schitterend parcours en de afwisselende tocht, de 26,5 km zijn vlot verlopen. Moe zijn we nog niet want in de late namiddag gaan we ook nog te voet het centrum verkennen en meteen ook nog een paar boodschappen doen. Net als Lierop heeft ook Geldrop zo’n opvallend grote kerk, een stijl die in onze streek niet voorkomt.

Zondag 7 augustus We kiezen opnieuw voor de 25 km zodat we niet al te laat naar huis kunnen rijden. Door het centrum en langs de Dommel bereiken we de eerste wagenrust en stappen dan verder richting Heeze. We komen via het domein van het kasteel van Heeze na bijna 13 km op de controle in café De Gouden Leeuw. Net zoals de vorige dagen is ook deze tocht een aaneenschakeling van bossen, heide en velden. We bereiken na 25,7 km het einde van deze tocht en meteen zit ook het weekend erop. Na 230 km rijden zijn we omtreeks 19 uur terug in Lichtervelde.

terug naar WEEKENDS