van 20 tot 24 juli 2005 : Recreatieoord de Kikmolen in Opgrimbie

Zoals in 2004 maken we samen met Daniel en Sylvia ook dit jaar van het lang weekend van 21 juli gebruik om al fietsend en wandelend een stukje van Limburg te verkennen. Uitvalbasis is deze keer recreatieoord de Kikmolen in Opgrimbie bij Maasmechelen. Woensdagmiddag komen we er aan en we fietsen meteen nog een 50-tal kilometer langs Rekem en Lanaken naar Veldwezelt en Gellik.

Op de nationale feestdag stappen we, net zoals vorig jaar trouwens, de Zomertocht van Wandelclub De Mijnlamp in Beringen. En op vrijdag heeft Daniel een dagfietstocht uitgestippeld langs het grensoverschrijdend fietsroute-netwerk van de Kempen en het Maasland. Tegen de middag begint het jammer genoeg te regenen, onze middagpauze blijft beperkt tot een hapje en een drankje in een van de gezellige tavernes op de markt van Maaseik. Ondanks de kille regen rijden we toch verder en steken met een veerpont de Maas over naar Nederland. Het wordt in de late namiddag weer droog en na een tocht van 82 km bereiken we opnieuw de Kikmolen.

De zaterdag fietsen we via de knooppunten naar de Officiële Eurek@-tocht - Golden Cup in Kleine-Spouwen bij Bilzen. Een mooie wandeltocht in Haspengauw, alleen pech voor Daniel die reeds in het begin zijn voet verzwikt maar uiteindelijk toch nog kan verder gaan. Vandaag is het eindelijk ook iets warmer geworden zodat we toch nog eens een avond buiten kunnen doorbrengen. De zondagvoormiddag verlaten we de camping en rijden naar de wandeltocht in Wiemesmeer bij Zutendaal waar we 20 km. stappen in een bosrijke omgeving. Na de aankomst eerst nog een vlaai en een koffie en dan terug naar huis.

in de regen op het veerpont over de Maas langs het Fietsroute-netwerk

zelfs met een nieuwe fiets kan Daniel lek rijden...

toch één mooie avond om buiten te zitten...


terug naar WEEKENDS