Actief en sportief bezig zijn

Wandelsport

Op 16 november 1986 ontdekten wij de wandelsport tijdens een tocht in Beernem en meteen werden we lid van de organiserende club WSV De Moedige Wandelaars. Deze formule beviel ons omdat je de vrije keuze hebt om deel te nemen aan geörganiseerde tochten overal in het land en het startuur en de afstand bepaal je zelf. Veel clubs geven het beste van zichzelf om het de wandelaar naar zijn zin te maken en laten de mooiste plekjes zien van hun stad of dorp. Vaak verkrijgen ze toegang tot privé domeinen waar je anders nooit in komt.

In oktober 1992 werd in Lichtervelde wandelclub De Margrietestappers opgericht. Wij waren erbij op de stichtingsvergadering en zijn dus leden van het eerste uur. Begin 2010 zijn er 196 actieve wandelaars aangesloten waarvan er wekelijks een groot aantal op stap zijn op Vlaamse en zelfs buitenlandse wandeltochten.

Tijdens wandeltochten hebben we reeds heel wat mooie plaatsjes ontdekt zowel in eigen land als in het buitenland. We stapten mee op tochten in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slovenië en Denemarken.

We namen ook deel aan verschillende meerdaagse wandelevenementen zowel in binnen- als buitenland. Een snel overzicht, in 2004 stapten we mee op de Vierdaagse van de Vendee in Chantonnay en een driedaagse in Puurs. Een jaar later stonden we aan de start van de eerste IVV wandeldagen in Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Later volgden nog een driedaagse in het Nederlandse Geldrop en de IML tochten in het Duitse Fulda. In 2006 naar de driedaagse in Seefeld en later opnieuw naar Fulda. In 2007 dan nog eens terug naar Chantonnay en in januari 2008 en 2010 naar de Rallye Paris Tour Eiffel. In 2009 tenslotte stapten we heel wat permanente wandeltochten in Duitsland en Denemarken en ook de tweedaagse IML van Viborg.

Al deze wandelevenementen zijn verwerkt in de reisverslagen of de weekendtrips.......Ook zin om op stap te gaan ? Kijk hier maar eens en maak je keuze......

Wandelsport Vlaanderen - Wandelkalender

FFBMP : Fédération Francophone Belge de Marches Populaires

Wandelkalender Nederland

DVV : Deutscher Volkssportverband

Wandelkalender Denemarken

Norges Turmarsjforbund

SFF Svenska Folksportförbundet

FLMP : Fédération Luxembourgeoise de Marche Populaire

FFSP : Fédération Française des Sports Populaires

ÖVV : Österreichischer Volkssportverband

Die Wanderbewegung Schweiz

FIASP : Federazione Italiana Amatori Sport per Tutti

IVV : Internationaler Volkssportverband

IML Walking Associationfietsen en wielertoerisme

Fietsen heeft altijd in het bloed gezeten, als fan van het wielrennen en alles wat met de tweewieler te maken heeft. Van 1985 tot en met 2009 was ik lid van de Belgische Bond voor Rijwieltoerisme en behaalde ik 21 keer de federale medaille BBR. Momenteel hebben we een gezinsaansluiting bij de Vlaamse Wielrijdersbond.

De voorbije jaren fietsen Claudine en ikzelf recreatief ook heel wat kilometers bij elkaar tijdens onze reizen en uitstapjes en dat zowel in eigen streek als in het buitenland. Veel van onze fietstochten zijn verwerkt in de reisverslagen of de weekendtrips.

het kerkje boven op de niet te onderschatten Côte de Beaunay

de Mont Ventoux 2 maal beklommen in juni 2007

wielertoerisme langs de Spaanse kust van Cantabria
...zin om te gaan fietsen...hier zal je zeker wel iets vinden...

V.W.B. Vlaamse Wielrijdersbond

Fietsnet Routeplanner

Fietsrouteplanner van Europa

Vlaanderen-fietsland.be

Fietsroutes in Vlaanderen

N.F.T.U. : Nederlandse Toer Fiets Unie
Mijn marathons.

In 1995 liep ik als 42-jarige voor het eerst de 42 kilometer en 195 meter van een marathon, gewoon om het eens te proberen. Het resultaat was dat ik meteen de microbe te pakken had en er 15 uitgelopen heb.

Wil je alle uitslagen zien, klik dan hier om ze te bekijken....gewoon joggen of eens een wedstrijd meelopen...hier een beetje info...

Keep on Running

Loopkalender

Running.be

Start-to-run
terug naar boven