Fietsen in Wallonië en Frankrijk.

Zondag 22 april 2007 - Lichtervelde - Erpion : 191 km

We vertrekken vandaag naar de champagnestreek en de eerste halte is aan de meren van Eau d'Heure. Het is er leuk fietsen langs de prachtige fietspaden rond de verschillende meren op de grens tussen Henegouwen en Namen. Het lijkt wel volop zomer op deze warme en zonnige dag en aan de oevers krioelt het van zonnebaders en de barbecues zijn overal aan de gang. Na een rit van 55 km. bereiken we weer de bomvolle parking. Tegen de avond echter blijven er alleen nog een tiental campers staan en dan is het een rustige plaats om de overnachten.

overnacht op de parking bij het onthaalcentrum van La Plate Taille in Erpion

fietsen rond het meer van Plate Taille

Maandag 23 april 2007 - Erpion - Beaunay : 205 km

We rijden verder naar domein Bel Air in Beaunay waar we na de middag een redelijk lastige fietstocht van 42 km. maken langs kleine departementale wegen ten zuiden van Eparnay. We fietsen afwisselend door rustige dorpjes zoals Oger en Grauves waar de champagne alles beheerst en dan weer door de bossen in de omgeving van Montmort. Als we ’s avonds onze bestelling gaan afhalen worden we door de sympathieke eigenaars Michel en Béatrice uitgenodigd om eerst nog een glaasje te drinken, en dat slaan we natuurlijk niet af.

overnacht op de France Passion camperplaats van Champagne Michel Jacquesson in Beaunay

het kerkje boven op de niet te onderschatten Côte de Beaunay

Dinsdag 24 april 2007 - Beaunay - Bavay : 202 km

We rijden terug via Reims en Laon richting België. Toevallig stoppen we 's middags op een parking aan het oude station van Montcornet. Daar staat een groot infobord over een fiets en wandelroute dat Val de Serre heet. Dat willen we wel eens proberen en inderdaad het is een mooi aangelegd recreatief fietspad op een oude spoorwegbedding. Het traject is 16 km lang en je fietst door mooie stukjes natuur.

overnacht op de Aire de Camping Car in Bavay

ergens langs de onbekende maar mooie route van Val de Serre

Woensdag 25 april 2007 - Bavay - Lichtervelde : 167 km

We bezoeken tijdens de voormiddag nog de archeologische site in Bavay die met zijn 25.000 m² de grootste Romeinse vindplaats in Frankrijk blijkt te zijn ten noorden van de Loire. Terug op de camperplaats ontmoeten we de Franse zangeres Chantal Eden die met een splinternieuwe Hymer naar Luik onderweg is waar ze vrijdagavond een optreden heeft. Deze dame is blijkbaar erg bekend bij de Franstalige camperaars. Daarna vatten we de terugreis aan en rijden met een ommetje langs Poperinge terug naar huis.

De archeologische site van Bavay

terug naar boven

terug naar WEEKENDS