Wandeltochten en fietsroutes in Oost-Vlaanderen.

Woensdag 11 april 2007 - Lichtervelde - Stekene : 110 km

We starten deze trip dicht bij huis met een wandeltocht in Gits. We stappen 2 van de vier lussen op en rond Domein Dominiek Savio waar onlangs ook nog het WK veldrijden plaats vond. Na 12 km wandelen rijden we naar Waasmunster. Op de website van de leuke fietser hadden we gezien dat de Miraroute een aanrader is. Veel natuur en autovrije fietspaden langs de Oude Durme tussen Waasmunster en Hamme. Een paar gemiste of verdwenen bordjes zorgen er wel voor dat we 37 km fietsen in plaats van 32 maar met het mooie lenteweer is dit niet zo erg.

overnacht bij Zaal Vossenhol in de Sint-Janssteenstraat in Stekene

poort aan het kasteeldomein van Sombeke langs de Miraroute

Donderdag 12 april 2007 - Stekene - Eeklo : 45 km

We hebben rustig overnacht op de parkeerplaats bij de zaaltje waar de Linietochten van wandelclub De Smokkelaars uit Stekene vertrekt. Wat een prachtige wandeling, balancerend op de Belgisch Nederlandse grens. De brede grachten van de vroeger verdedigingslinie zijn nu een prachtig natuurgebied waarin het heel aangenaam wandelen is. De 21 km is beslist een aanrader ! In de namiddag fietsen we de grens over naar Hulst. De versterkte vestingen van dit stadje zijn wonderwel bewaard gebleven. Het is er druk en door het schitterende weer zitten alle terrasjes vol en zo te horen vooral met Belgen. We volgen verder de Hulstelooroute en belanden ook nog op de hoge Scheldedijk aan het Verdronken Land Van Saeftinge.

Overnacht op de camperplaats bij de jachthaven in Eeklo.

de Linie was een militaire verdedigingslijn uit 1702 die de Franse provincie Vlaanderen moest beschermen tegen...de republiek Nederland

Vrijdag 13 april 2007 - Eeklo - Machelen a/d Leie : 38 km

Vandaag fietsen we de Drongengoedroute, 44 km fietsplezier in Eeklo , Zomergem, Knesselare en Maldegem. Een heel afwisselend traject door landerijen, drie Meetjeslandse bossen en langs het Schipdonkkanaal. In de namiddag rijden we naar Ruiselede, dat is dan wel weer West-Vlaanderen, waar we 16 km rondom Ruiselede wandelen en ondermeer het kasteel van Poeke aandoen. Na deze wandeltocht rijden we verder naar Machelen aan de Leie.

Overnacht op de parking achter de kerk aan de oude Leie.

de historische Drongengoedhoeve in Ursel

Zaterdag 14 april 2007 - Machelen a/d Leie - Lichtervelde : 31 km

Vandaag wandelen we de 20 km. van de Kunsttocht. Vanuit Machelen gaat het eerst langs de afgesneden oude Leie en het Raveelpad verder door landelijk gebied richting Kruishoutem en Olsene waar we uitzonderlijk door het kasteeldomein mogen. Het is privaat en ze zijn het kasteel aan het renoveren. Na de middag fietsen we bij zomerse temperaturen via het fietsnetwerk van de Leiestreek via Deinze naar het kasteel van Ooidonk en het schilderachtige Sint Martens Latem.

Terug naar huis.

kasteel van Olsene

terug naar boven

terug naar WEEKENDS