Grensoverschrijdend Fietseroute-netwerk in Limburg

onze plaats op de camping in het Recreatiepark Heelderpeel

Thorn, het witte stadje aan de Maas

in Roermond

sluizencomplex in Linne met de Clauscentrale aan de overkant van de Maas

fietsbruggetje over de Maas nabij Linne

fietsroute knooppunt nabij het windmolenpark in Waldfeucht

Fietsen langs het Grensoverschrijdend fietsroute-netwerk Limburg

Zaterdag 14 juni 2008

Het is 20 uur als we aankomen bij het voetbalveld van Hamont Achel. Morgen start hier de wandeltocht van de Grevenbroekers maar er blijkt echter ook nog een feestje te zijn in de kantine deze avond en dus zoeken we rustiger oorden op voor de nacht en dat vinden we in het centrum van Achel.

zondag 15 juni 2008

We zijn vroeg uit de veren en rijden terug naar de start van de Sint Jobswandeling en opteren om de 20 km te stappen. Het is een afwisselend parcours met veel groen en bos naar de Achelse Kluis. Tegen de middag zijn we terug en na een hapje en een drankje rijden we verder naar Recreatiepark Heelderpeel in het Nederlandse Heel. Daniël en Sylvia zijn ook pas aangekomen en onder donkere dreigende wolken installeren we ons op het verzorgde grasveld. Even later barst het onweer los , we worden verwelkomd met donder en bliksem en bakken water. Dus binnen zitten en de fietskaart van het grensoverschrijdend fietsroute-netwerk wordt op tafel gelegd en de te volgen knooppunten worden al min of meer vastgelegd want om te fietsen zijn we naar hier gekomen en de weersvoorspellingen voor de volgende dagen zijn heel goed. Als de buien over zijn stappen we samen nog één van de aangeduide wandelingen, van de camping naar het dorpje Grathem.

Maandag 16 juni 2008

Nog frisjes maar de zon is van de partij en we vertrekken voor een eerste fietstocht in het Maasdal. Tegen de middag zijn we in het witte stadje Thorn, net op tijd om iets te gaan eten om Sylvia’s verjaardag te vieren en daarna het gezellige stadje te bezoeken. Daarna fietsen we via Wessem naar Maasbracht, Stevensweert en Ohé en Laak. Na 71 kilometer bereiken we opnieuw de camping.

Dinsdag 17 juni 2008

Vandaag gaat de tocht in noordelijke richting van Heel. We bezoeken eerst Roermond en rijden na de middag verder door het prachtig natuurgebied op de Duits-Nederlandse grens naar Herkenbosch en Sint Odiliënberg en terug langs het sluizencomplex van Linne. Vandaag staan er 63 km op de teller.

Woensdag 18 juni 2008

Voor onze derde en laatste fietsdag rijden we oostwaarts naar het Duitse landkreis Heinsberg, de fietsknooppunten van deze streek sluiten aan bij de Nederlandse. Vanavond is er blijkbaar Europees voetbal en gans Nederland lijkt wel in oranje kleuren te zijn omgetoverd. Wij hebben meer oog voor de vele aspergevelden in de grensstreek en als middageten kiezen we in het Duitse Waldfeucht dan ook eens voor zo’n spargel-menu. En het was er heel lekker. Door een afwisselende streek komen we opnieuw aan de Clauscentrale en het sluizencomplex van Linne. Hier kunnen we opnieuw de Maas over en na het bijtanken op een terrasje in Heel komen we na 70 km terug in recreatiepark Heelderpeel.

Donderdag 19 juni 2008

De zon is vertrokken en wij doen dat ook maar in Meeuwen gaan wij nog 16 km wandelen op de Zomertocht van de Donderslagtrippers. Een bosrijk parcours in de richting van Opglabbeek maar zoals voorspeld blijft het niet helemaal droog. In de namiddag rijden we via Brussel terug naar huis , op de ring zorgt een wolkbreuk voor enige vertraging.

terug naar WEEKENDS