Weekends en korte trips in 2013

26-29 september : Met de nieuwe Hymer Exsis-i naar Limburg

donderdag 26/09 : Een week na de aflevering gaan we voor het eerst op pad met de nieuwe camper. Bedoeling om eens alles uit te testen en zien of alle spullen op de juiste plaats staan, en blijven staan tijdens het rijden. Eerst diesel en LPG gaan tanken en dan rijden we naar Oostham waar we na de namiddag de 14 km stappen op de Najaarstocht van de Torenvrienden. Na deze mooie tocht door de bossen rijden we naar Bolderberg.

Overnachting: Bolderberg – Parking Domein Bovy (plaatsen voor campers + servicezuil)

vrijdag 27/09 : Prachtige zonnige herfstdag en we verplaatsen naar de camperplaats aan de passantenhaven in Bochelt. Van hieruit vertrekken we voor een fietstocht van 45 km langs het prachtige Limburgse fietsroutenetwerk. Rust en keerpunt is de Achelse Kluis op de Belgisch-Nederlandse grens.

Overnachting: Bochelt – Parking Heuvelzicht (7 plaatsen voor campers Max 48 uur + servicepunt)

zaterdag 28/09 : We fietsen langs het kanaal naar Bree en verder tot Opitter. In de plaatselijke voetbalkantine schrijven we in voor de Einde Zomertocht en we opteren voor de 14 km die ons door de uitgestrekte bossen tot in Gruitrode brengt. Voor we terug naar Bochelt fietsen, eerst nog een Limburgse vlaai om de energie voorraad op peil te brengen.

Overnachting: Gellik – Parking O.C.'t Kloester, startplaats van de wandeltocht

zondag 29/09 : Vandaag start hier vanuit Gellik de Sparrentrip, een wandeltocht van de Sparrentrippers Lanaken. We moeten ons noodgedwongen beperken tot de kleine afstand want Claudine heeft last van een verrekking en stappen valt niet echt mee. Daardoor zijn we ook vroeger terug thuis dan verwacht, niet erg want zo kan ik rustig het WK nog volgen en zien hoe Ruiz Costa de regenboogtrui verovert in het natte Firenze.

De Exsis valt geweldig mee! Zowel om in te leven als om mee te rijden, veel licht en een uitstekend zicht op de weg. Aan de indeling van de garage moeten we ook al niet veel veranderen, alles bleef keurig op zijn plaats staan. Die zullen we snel gewoon zijn

30 november - 2 december : Wandelen in de Vlaamse Ardennen

zaterdag 30/11 : overnachting in Ronse op de parking van de school in de Glorieuxlaan, startplaats van de wandeltocht

zondag 01/12 : Winterse wandelpret, zo heet de tocht van wandelvereniging Les Chatons uit Ronse. We vertrekken omstreeks 10 uur in een mistig Ronse. Als de zon uiteindelijk de mist verdrijft is het genieten van de prachtige vergezichten in de Vlaamse Ardennen. En de wafels bij aankomst mogen er ook wezen !

overnachting : Oudenaarde – Parking De Ham, langs de Schelde

maandag 02/12 : In de voormiddag gaan we nog even de Markt met het mooie stadhuis van Oudenaarde bekijken en tijdens het naar huis rijden laten we bij Macogas in Kruishouten de LPG-tank nog bijvullen met propaangas.

13 - 16 december : Brugge in kerstsfeer

Op vrijdagavond ben ik één van de 4500 lopers die deelnemen aan de 3e Kerstloop van Brugge. Lopen voor het goede doel in het Brugse centrum in kerstsfeer, een mooi en gezellig evenement.

We blijven voor de rest van het weekend in de stad, een drukte van jewelste met kerstmarkt en koopzondag.

Overnachtingen : Brugge – Kampeerautoterrein aan de Bargeweg (60 plaatsen voor campers + service) 15 €/24 uur


terug naar WEEKENDS