Weekends en korte trips in 2014

4-5 januari : Bray-Dunes

Overnachting: Bray-Dunes – Rue de l'Ancienne Gare - Bus Parking


12-13 februari : Middelkerke

Wandeltocht in Lombardsijde

Overnachting : Middelkerke – Klein Kasteelstraat (5 plaatsen voor campers)


12-14 maart : Fietsen en wandelen vanuit Westende

woensdag 12 maart : fietstocht langs het fietsroutenetwerk. Westende-Oostende-Zandvoorde-Leffinge-Middelkerke : 41 km.

donderdag 13 maart : Voor de middag is er vlakbij de camperplaats de Krokodilletocht, een wandeltocht van wandelclub de Spoetniks uit Middelkerke en we stappen er 13 km. Na de middag opnieuw een fietstocht langs het fietsroutenetwerk. Westende-Nieuwpoort-Veurne-Booitshoeke-Nieuwpoort-Westende : 46 km.

vrijdag 14 maart : Wandeling in de zon door de duinen naar Middelkerke, terug langs de zijdijk waar plots een serieuze mist opkomt.

2 Overnachtingen : Westende – Koning Ridderdijk - Sint Laureinsstrand


30 april- 5 mei : Duvel on Tour en andere fietstochten

woensdag 30 april : Meer dan 2 uur hebben we nodig om de 97 km naar Hingene af te leggen, van de ene file in de andere op de vooravond van een lang weekend.

Overnachting : Hingene – parking in de Kasteeldreef

donderdag 1 mei : Vandaag nemen we deel aan de Duvel on Tour, een fietstocht in de omgeving van Puurs, Willebroek, Boom en Bornem. Het parcours volgt meestal het fietsroutenetwerk, ik zal er niet veel meer over zeggen. Bekijk maar eens de foto's. Na de fietstocht rijden we verder naar Grobbendonk.

vrijdag 2 mei : We fietsen van Grobbendonk langs de Kleine Nete naar Herentals. Eventjes moeilijk om de bordjes van het fietsroutenetwerk te volgen want er is hier een drukke marktdag en we worden er dwars door gestuurd. Even verderop belanden we dan in de rust van het begijnhof en fietsen zo verder naar Lichtaart en Kasterlee.

2 overnachtingen in Grobbendonk – Camperparking Vaartkom

zaterdag 3 mei : We verplaatsen naar Leopoldsburg maar hebben geen plaats meer aan de jachthaven, gelukkig krijgen we even verder één van de laatste plaatsen toegewezen op camperplaats De Lido. Na de middag vertrekken we voor een fietstocht langs het Limburgse fietsroutenetwerk naar Lommel, Overpelt en Eksel. Door de mooie Pijnvenbossen keren we terug.

Overnachting : Leopoldsburg – De Lido

zondag 4 mei : opnieuw een fietstocht langs het fietsroutenetwerk. deze keer de andere richting uit, naar Oostham, Tessenderlo en Paal waar we in de fietsvriendelijke Brasserie De Plas genoten van een lekker hapje en drankje. Terug via de mijnsite van Beringen naar Leopoldsburg. In de vooravond rijden we met de Hymer terug via Antwerpen en Gent tot in Machelen.

Overnachting : Machelen aan de Leie – Kampeerautoterrein Leihoekstraat

maandag 5 mei : Als afsluiter van ons fietsweekend maken we hier nog fietstocht langs het fietsnetwerk Leieland. Naar Waregem en Ooigem en terug langs Wakken en Oeselgem. Tijdens dit lange fietsweekend legden we alles samen zo'n 260 km af.

FOTO ALBUM - Duvel On Tour en andere fietstochten


20-21 juli : Bergues

Overnachting: Bergues – Rue Maurice Cornette - Parking bij Stade Jean Andries


15-17 november : Le Nord

Overnachting zaterdag: Gravelines – Rue du Port - Aire Camping Car

Overnachting zondag: Bray-Dunes – Rue de l'Ancienne Gare - Bus Parking


27-28 november : Wandelen vanuit Middelkerke en Westende

Overnachting : Westende – Koning Ridderdijk - Sint Laureinsstrand


11-13 december : Kerstloop en kerstsfeer in Brugge

2 overnachtingen : Brugge – Kampeerautoterrein aan de Bargeweg (60 plaatsen voor campers + service) 15 €/24 uur


terug naar WEEKENDS