Weekends en korte trips in 2015

17-18 januari : Bray-Dunes

Overnachting: Bray-Dunes – Rue de l'Ancienne Gare - Bus Parking


17-18 februari : Wandeltochten in Ruiselede en Boekhoute

Op dinsdag nemen we deel aan de Zandetocht in Ruiselede, ingericht door WSV Beernem. We stappen 15 km en rijden daarna naar Assenede.

Overnachting : Assenede - camperplaats met ale voorzieningen achter de Sporthal - Kapellestraat

We fietsen langs het routenetwerk naar buurgemeente Boekhoute waar wandelclub De Trekvogels een Midweektocht organiseert. We stappen hier 6 km door de polders en na de inwendige mens versterkt te hebben in het veel te kleine en overvolle zaaltje fietsen we verder, de grens over naar Zeeland. We rijden door het mosseldorp Philippine, Mauritsfort, Hoek, Sluiskil en Sas van Gent. Na 41 km bereiken we opnieuw de camperplaats in Assenede, toch makkelijk met dat knooppunten systeem.


4 - 5 maart : Bray-Dunes

Overnachting: Bray-Dunes – Rue de l'Ancienne Gare - Bus Parking


23 - 24 april : Fietstocht vanuit Harelbeke

Vanuit de Gavers via het fietsroutenetwerk: Harelbeke - Vichte - Waregem -St-Eloois-Vijve - Ooigem - Harelbeke

Overnachting: Harelbeke – Stasegemsesteenweg 21 - Kampeerautoterrein De Dageraad


8 - 10 juli : Met Kindra naar Breskens

Voor de eeerste keer mag Kindra mee met de camper, een avontuur op zich. De keuze voor Camping Zeebad in Breskens bleek achteraf gezien een goeie te zijn, heel wat te beleven en te zien en verspreid over de camping tal van kleine speeltuintjes. Kindra vond het alleen maar spijtig dat we de vrijdag alweer terug naar huis gaan. Kan je dan geen dag meer bij betalen opa ?

maar de foto's zeggen meer dan tekst

FOTO ALBUM - Met Kindra naar Breskens

2 overnachtingen op Camping Zeebad in Breskens


15 - 16 augustus : Fietszoektocht : Bergues l'autre Bruges

Een mini uitstapje naar het ons ondertussen goed gekende vestingstadje Bergues net over de Franse grens. Als we om 16 uur aankomen op de camperplaats staat die al behoorlijk vol. Voor we gaan eten in Le Groenberg toch eerst een Picon Maison (aanrader!) op het terras van café A l'Univers op het marktplein met zicht op het imposante belfort. Op zondag rijden we een van de zomerse fietszoektochten : Bergues, l'autre Bruges. Een vlakke route vanaf Bergues langs mooie dorpjes als Warhem, West-Cappel, Wylder en Quaedypre.

Overnachting: Bergues – Stade Jean Andries - Aire de Camping-Car


10 - 12 oktober : Fietstocht in de Leiestreek

Als we op zaterdagmiddag bij de camperplaats van Machelen aankomen zijn de 8 plaatsen al bezet, dan maar even verderop naar Sint-Eloois-Vijve waar op Leie Kamper nog een plaatsje van de acht vrij is. Mooie plaats is het wel, redelijk ruim, dicht bij het dorp en alle voorzieningen aanwezig en dat voor 5€ per dag, elektriciteit inbegrepen. Leie Kamper ligt dan ook nog langs het fietsnetwerk van de Leiestreek en we gaan hier gebruik van maken.

Zaterdagrit : Sint-Eloois-Vijve, Zulte, Olsene, Machelen, Gottem, Dentergem, Oeselgem en Sint-Baafs-Vijve. Terug bij camper na 36 km.

Zondagrit : Sint-Eloois-Vijve, Zulte, Kruishoutem, Wannegem-Lede, Huise, Zingem, Gavere, Nazareth, Petegem, Machelen, langs de Leie naar Sint-Baafs-Vijve. Terug in Leie Kamper met 66 km op de teller.


2 overnachtingen in Sint-Eloois-Vijve - Leie Kamper – Leiesas 15terug naar WEEKENDS