Weekends en korte trips in 2018

20 - 23 april : Fietsen in de frontstreek

We rijden de vrijdagnamiddag naar het kampeerautoterrein Zillebekevijver in Ieper. Er is bijzonder mooi weer voorspeld voor het weekend en we profiteren ervan om een paar fietstochten te maken vanuit Ieper

Op zaterdag fietsen we langs het kanaal van Ieper tot in Boezinge. Een middagpauze in Westvleteren en daarna tussen de hoppevelden terug naar Poperinge en Ieper. In de vooravond wandelen we nog even naar het centrum.

De zondagse fietstocht gaat de andere kant uit over een meer golvend parcours naar Wervik, Geluwe, Dadizele en Beselare. Omstreeks 16 uur verplaatsen we naar het Noord-Franse Bergues waar we ook nog een nacht blijven. Op maandagvoormiddag eerst nog naar de wekelijkse markt vooraleer we naar huis terug rijden.


2 overnachtingen in Ieper - Kampeerautorerrein Zillebekevijver Zillebekevijverdreef21 - 24 mei : Scheldeland

Op maandag namiddag rijden we naar de camperplaats in Temse en maken er nog een wandeling langs de Scheldekaai waar het op deze warme tweede pinksterdag behoorlijk druk is. Later op de avond begint het te regenen gevolgd door een onweer.

Dinsdag: een fietstocht met de knooppunten van Temse tot aan het Veer in Kruibeke. Met de Waterbus varen we een eindje op de Schelde tot in het centrum van Antwerpen, de snelle boorverbinding komt aan bij het Steen. Van hieruit kunnen we dan weer de fietsknooppunten volgen langs Hoboken en Aartselaar tot in Boom waar we met een veerpont de Rupel overvaren. We fietsen verder langs de Rupel en de Schelde terug naar Temse.

Na een avond en nacht met veel regen fietsen we op woensdag na de namiddag van Temse langs de Schelde tot in het pittoreske Sint Amandsberg. Via Bornem en Buitenland komen we na 35 km opnieuw bij de Hymer.


3 overnachtingen in Temse - Parking De Zaat Nagelheetmakerslaan 1 - 20 plaatsenterug naar WEEKENDS