Weekends en korte trips in 2018

20 - 23 april : Fietsen in de frontstreek

We rijden de vrijdagnamiddag naar het kampeerautoterrein Zillebekevijver in Ieper. Er is bijzonder mooi weer voorspeld voor het weekend en we profiteren ervan om een paar fietstochten te maken vanuit Ieper

Op zaterdag fietsen we langs het kanaal van Ieper tot in Boezinge. Een middagpauze in Westvleteren en daarna tussen de hoppevelden terug naar Poperinge en Ieper. In de vooravond wandelen we nog even naar het centrum.

De zondagse fietstocht gaat de andere kant uit over een meer golvend parcours naar Wervik, Geluwe, Dadizele en Beselare. Omstreeks 16 uur verplaatsen we naar het Noord-Franse Bergues waar we ook nog een nacht blijven. Op maandagvoormiddag eerst nog naar de wekelijkse markt vooraleer we naar huis terug rijden.


2 overnachtingen in Ieper - Kampeerautorerrein Zillebekevijver – Zillebekevijverdreef21 - 24 mei : Scheldeland

Op maandag namiddag rijden we naar de camperplaats in Temse en maken er nog een wandeling langs de Scheldekaai waar het op deze warme tweede pinksterdag behoorlijk druk is. Later op de avond begint het te regenen gevolgd door een onweer.

Dinsdag: een fietstocht met de knooppunten van Temse tot aan het Veer in Kruibeke. Met de Waterbus varen we een eindje op de Schelde tot in het centrum van Antwerpen, de snelle boorverbinding komt aan bij het Steen. Van hieruit kunnen we dan weer de fietsknooppunten volgen langs Hoboken en Aartselaar tot in Boom waar we met een veerpont de Rupel overvaren. We fietsen verder langs de Rupel en de Schelde terug naar Temse.

Na een avond en nacht met veel regen fietsen we op woensdag na de namiddag van Temse langs de Schelde tot in het pittoreske Sint Amandsberg. Via Bornem en Buitenland komen we na 35 km opnieuw bij de Hymer.


3 overnachtingen in Temse - Parking De Zaat – Nagelheetmakerslaan 1 - 20 plaatsen15 - 17 oktober : Fietsen in Zeeland

maandag: Het zonnige herfstweer blijft aanhouden en we gaan nog enkele dagen fietsen in Zeeland. We rijden meteen naar de camperplaats in Kloosterzande en na de middag starten we een fietstocht via de knooppunten. Over de Scheldedijk naar het Verdronken Land van Saeftinghe en zo verder naar Clinge en het gezellige grensstadje Hulst. 66 km.

overnachting in Kloosterzande - Camperplaats Kloosterzande – Hulsterweg

dinsdag: Eerst nog boodschappen doen in Kloosterzande en daarna maken we een korte verplaatsing naar Terneuzen. Hier zijn 4 plaatsen voor zwerfwagens bij de Otheense Kreek. Ook vandaag weer een rit uitgestippeld op het fietsroutenetwerk. We starten door het havengebied van Terneuzen naar Hoek en het mosseldorp Philippine. Eventjes de grens over naar Assenede en Zelzate. Door Zuiddorpe en Axel fietsen we terug naar Terneuzen, 65 km op de teller.

overnachting in Terneuzen - Parking Otheense Kreek – Rooseveltlaan

woensdag: Voor de derde fietstocht parkeren we op de camperplaats in Westdorpe en maken van hieruit een rit langs de Belgisch-Nederlandse grens. We komen zo ondermeer in Axel, Koewacht, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate, toch ook weer goed voor 50 km fietsplezier.


3 - 9 november : Fiets- en wandeltochten in Limburg

zaterdag 3/11: In de namiddag rijden we naar Limburg waar we van plan zijn om enkele dagen het fietsen met de knooppunten langs het Fietsnetwerk Limburg en dat te combineren met deelnemen aan wandeltochten ingericht door clubs die aangesloten zijn bij Wandelsport Vlaanderen.

overnachting in Neeroeteren - Moterhomeparking Neeroeteren – Komweg

zondag 4/11: 41 km met de fiets, Neeroeteren-Opoeteren-Neerglabeek-Opitter-Tongerlo-Neeroeteren

wandeltocht in Opoeteren, Herfsttocht 7 km.

overnachting in Diepenbeek - Kampeerautoparking Demerstrand – Stationstraat

maandag 5/11: 46 km gefietst, Diepenbeek-Strooiendorp-Genk-Bokrijk-Hasselt-Diepenbeek.

wandeltocht in Diepenbeek, Heidetocht 5 km.

overnachting in Heppen (Leopoldsburg) - parking bij het Buurthuis, startplaats van de wandeltocht – Heideweg

dinsdag 6/11: 44 km gefietst, Heppen-Olmen-Mol-Balen-Leopoldsburg-Heppen.

wandeling Asdonktocht in Heppen, 6km.

overnachting in Bochelt - Parking Heuvelzicht – Schipperstraat

woensdag 7/11: 47 km gefietst, Bochelt-Peer-Kaulille-Reppel-Bochelt.

wandeling in Peer, Woensdagtocht 6 km. Daarna verplaatst naar Bolderberg.


donderdag 8/11: 50 km gefietst, Bolderberg-Houthalen-Zonhoven-Herkenrode-Stokrooie-Bolderberg.

Wandeltocht in Zonhoven, de Spektocht 6 km.

2 overnachtingen in Bolderberg - Domein Bovy – Galgeneinde 22

vrijdag 9/11: terug naar huis


8 - 9 december : Last Post- en Kerstverlichtingstocht in Ieper

Deelname aan een wandeltocht geörganiseerd door Wandelclub Nooit Moe Boezinge. De startplaats van de tocht is dicht bij de camperplaats van Ieper


overnachting in Ieper - Kampeerautoterrein Jeugdstadion – Bolwerkstraat 1terug naar WEEKENDS