Bourgogne en de Haute Savoie.

donderdag 30 augustus 2018 - Van Lichtervelde naar Mailly-le-Camp : 433 km

We vertrekken via Maubeuge en Reims richting Troyes maar het wordt echt een dag van omleidingen en wegenwerken en als we besluiten om te overnachten in Mailly-le-Camp blijkt dan ook nog eens de straat naar de camperplaats afgesloten. Dan maar een plaats gezocht en gevonden achter de parochiezaal en bij het voetbalveld. Een kazerne in het dorp zorgt wel voor de nodige horeca in de omgeving en in de pizzeria kiezen we voor enkele speciale, een pizza met escargots en een andere met confit de canard.

vrijdag 31 augustus 2018 - Van Mailly-le-Camp naar Saint-Léger-sur-Dheune : 272 km
3 overnachtingen op Aire de Camping Car

We rijden verder naar Bourgogne, meer bepaald naar St.-Léger-sur-Dheure waar er een bijzonder mooie camperplaats is in het centrum van het dorp en aan het Canal du Centre We blijven hier enkele dagen om te fietsen.

zaterdag 1 september 2018 :De fietstocht gaat vandaag langs het Canal du Centre via Chagny tot in Chalon-sur- Saône. Dit kanaal wordt tegenwoordig veel gebruikt door plezierboten die van Digoin aan de Loire naar Chalon aan de Saône varen en daarvoor nogal wat sluizen moeten gebruiken. We fietsten 59 km.

zondag 2 september 2018 :Opnieuw de fiets op, prachtig weer en een totaal ander uitzicht. Van St. Léger sur Dheure fietsen we langs het kanaal naar Santenay en van daaruit nemen we de Voie Verte naar Nolay. Over een oude spoorbedding tussen de wijngaarden is dit een mooi traject, goed uitgebouwd voor fietstoerisme ondermeer door een tunnel en over enkele oude viaducten. Goed voor 48 km fietsplezier.

maandag 3 september 2018 - Van Saint Leger sur Dheune naar Saint-Gengoux-le-National: 52 km
2 overnachtingen op Aire Municipale

Saint-Gengoux-le-National is een oud versterkt dorp met pittoreske straatjes, oude huizen en een belfort. Aan het voormalige station is nu ook een goede camperparking met een serviceplaats en dat is dus een goede uitvalbasis voor een paar fietstochten langs de Voie Verte Bourgogne du Sud. We fietsen in noordelijke richting heen en terug via Buxy en Givry tot in Chalon, 57 km.

dinsdag 4 september 2018 :Naar de gezellige wekelijkse markt in het oude centrum van St-Gengoux en na de middag opnieuw de fiets op. Nu de andere kant op tot in de middeleeuwse stad Cluny met de beroemde Benedictijnenabdij. Op de terugweg maken we nog een ommetje naar het kasteel en de tuinen van Cormatin.

woensdag 5 september 2018 - Van Saint-Gengoux-le-National naar Prissé : 41 km

We rijden verder naar het wijndorp Prissé en bezoeken het wijndomein Vignerons des Terres Secrètes. Langs de Voie Verte du Sud zijn we snel in Mâcon Er is een goed aangeduide fietsroute dwars door de stad tot aan de Saône waar we kunnen inpikken op de Voie Blue. Dit is het fietspad langs de rivier en dat volgen we nog een stukje in de richting van Tournus. Overnachten kan op de speciale plaatsen voor campers bij de wijnboer.

donderdag 6 september 2018 - Van Prissé naar Duingt: 176 km
7 overnachtingen op Camping Municipal Les Champs Fleuris

We maken de verplaatsing van de Bourgogne naar de Alpen, maar wat een rotweer. Het water valt met bakken naar beneden en in de omgeving van Annecy is er sterk vertraagd verkeer. Op de camping is het niet echt druk en we mogen zelf een plaats kiezen. Later op de avond komen Daniel en Sylvia hier ook aan. Zij kennen de streek en ’s avonds bekijken we hoe we de week zullen doorbrengen.

vrijdag 7 september 2018 :In de voormiddag stappen we naar Duingt, een mooi dorpje met enkele oude huizen en een kasteel gelegen aan de Lac d’Annecy en er is een bakker en een klein warenhuis op amper 1 km van de camping. In de namiddag fietsen we langs het meer tot in het toeristische centrum van Annecy, een mooie maar drukke stad die men ook wel het Venetië van de Savoie noemt.

zaterdag 8 september 2018 :Een daguitstap met de auto, eerst naar het natuurreservaat du Bout du Lac en dan verder naar de Col de Forclaz, met prachtig uitzicht op het meer. Van hierboven springen talrijke parapente springers van de berg om hun vlucht boven het meer te doen. Niet aan ons besteed, in plaats daarvan gaan we het streekgerecht proeven, tartiflette met reblochon, maar dat is bijzonder zware kost op zo’n warme dag.

zondag 9 september 2018 :We kijken naar een wedstrijd van 48 km rond het meer. De deelnemers zijn duo’s waarvan er één loopt en één fietst en blijkbaar mogen ze zoveel wisselen als ze zelf willen. Nooit eerder gezien die formule. In de namiddag maken we opnieuw een rondrit door de bergen en bezoeken we Les Gorges du Fier met z'n spectaculaire loopbruggen bevestigd aan de rotswand.

maandag 10 september 2018 :Van Annecy heb je een fietspad op een oude spoorbedding tot in Albertville en die passeert ook voor de camping. Via Faverges rijden we naar Albertville, gekend van de 16e Olympische Winterspelen in 1992. Vanaf het Europaplein heb je een mooi zicht op het historische dorp Conflans aan de overkant van de rivier Arly. Onze fietstocht heen en terug is 72 km.

dinsdag 11 september 2018 :Vandaag opnieuw een rondrit doorheen de Haute Savoie, met haltes om te wandelen in de bergwereld met zicht op de Mont Blanc. Over de Col de Aravis naar Le Grand-Bornand en de Col des Saisies. En in Beaufort bezoeken we de coöperatieve kaasmakerij, vanavond tijd voor een kaasplank met kazen van de streek en bijhorend wijntje(s)

woensdag 12 september 2018 :Vandaag met de fiets naar de wekelijkse markt in Faverges en voor de rest nog een beetje genieten van het zomerse weer.

donderdag 13 september 2018 - Van Duingt naar Charmes : 407 km

Eerste etappe van de terugreis naar onze vertrouwde stek in Charmes. De camperplaats is wel afgesloten wegens de jaarlijkse kermis maar even verderop is er een alternatieve plaats voorzien waar we de nacht kunnen doorbrengen.

vrijdag 14 september 2018 - Van Charmes naar Lichtervelde : 487 km

De klassieke route naar huis via Nancy, een tankbeurt in het Luxemburgse Capellen is ook altijd mooi mee genomen, en zo verder naar Namur, Mons en Kortrijk. Tijdens deze reis 1.868 kilometer afgelegd met 8 overnachtingen op camperplaatsen en 7 op Camping Municipal Les Champs Fleuris in Duignt.

terug naar boven

terug naar REIZEN