Een weekje naar de Niederrhein

zondag 25 juni 2017 - Van Lichtervelde naar Straelen : 259 km
2 overnachtingen op Reisemobilstellplatz am Fitnessbad Wasserstraelen

Een weekje Niederrhein is altijd leuk, er zijn mooie stadjes met prachtige camperplaatsen en een talrijke fietsroutes. We rijden eerst naar Straelen waar we verleden jaar ook al eens terecht kwamen. Op zon zonnige namiddag zijn de terrasjes op het autovrije marktplein goed gevuld, we zijn meteen in vakantiemodus. En op maandag fietsen we een combinatie van de Niederrhein Route en zowel Duitse als Nederlandse knooppunten. Via Arcen, Geldern en Wachtendonk zijn we na 54 km terug in Straelen.

dinsdag 27 juni 2017 - Van Straelen naar Kleve : 48 km
overnachting op Reisemobilstellplatz Van-den-Bergh-Strasse

We verplaatsen naar Kleve en van hieruit maken we een fietstocht grotendeels op Nederlands grondgebied. De knooppunten leiden ons dwars door het drukke centrum van Nijmegen, een stad die veel groter is dan we dachten. In Kranenburg fietsen we opnieuw de grens over en na 61 km zijn we terug op de camperplaats achter het station van Kleve.

woensdag 28 juni 2017 - Van Kleve naar Bocholt : 88 km
2 overnachtingen op WoMo Park Am Aasee

Er is vandaag hevige regen en onweer voorspeld en we gaan eens kijken in Obelink Vrijetijdscenter, een mega kampeerwinkel in het Nederlandse Winterswijk. Als je het hier niet vind zal je het nergens vinden, onvoorstelbaar groot. Wanneer we buiten komen begint het te stortregenen en we blijven nog een hele tijd op de parking staan. Als het ergste voorbij is rijden we terug de Duitse grens over naar Bocholt. Ook op donderdag blijven we hier, het is marktdag en in de namiddag wandelen we rond de Aasee. s Avonds gezellig gaan eten in het gezelschap van Engelse camperaars.

vrijdag 30 juni 2017 - Van Bocholt naar Rees : 28 km
2 overnachtingen op Wohnmobilstellplatz Rees

De volgende etappe is naar Rees, een stadje aan de Rijn waarvan het centrum vol leuke beeldengroepen staat. Je kan er mooie wandelingen maken en er passeren ook enkele fietsroutes. Wij fietsen er de Altrheinroute, slechts 28 km maar wel langs mooie plekjes door een fraai landschap.

zondag 2 juli 2017 - Van Rees naar Lichtervelde : 353 km

Terugreis met nogal wat files rond Eindhoven en een omleiding via Tilburg en Breda naar Antwerpen.

In totaal hebben we tijdens deze trip 776 kilometer afgelegd met 7 overnachtingen op camperplaatsen in Duitsland.

terug naar boven

terug naar REIZEN