De Opaalkust en de Baai van de Somme (Nord-Pas-de-Calais en Picardië)

donderdag 8 juni 2017 - Van Lichtervelde naar Wissant : 120 km

Voor de eerste ietwat langere uitstap met de nieuwe Hymer B DL kiezen we voor onze Franse Buren van Le Nord – Pas-de-Calais en Picardië. Een streek waar we meestal snel doorrijden willen we nu eindelijk eens beter leren kennen en de eerste stop is op de Aire de Camping-Car van Wissant. Het dorpje is gelegen tussen Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez en heeft een uitgestrekt wit strand en prachtige duinen. We maken een fikse wandeling in dit mooie decor terwijl we de ferry’s zien varen richting Engeland. Bij mooi weer zoals vandaag zie je duidelijk de witte krijtrotsen van Dover.

vrijdag 9 juni 2017 - Van Wissant naar Le Touquet-Paris-Plage: 56 km

Iets verder naar Le Touquet-Paris-Plage, er zijn hier twee grote camperparkings en we opteren voor de Aire Communale 2 nabij de paardenrenbaan. Le Touquet is een mondaine badplaats aan de Opaalkust en er zijn ook prachtige wandelroutes en fietspaden in de groene omgeving rond de stad en langs de verzande Canche. Het wordt ook wel eens Paris-Plage genoemd, omdat veel Parijzenaren in het weekend naar hier komen. Op zaterdag is er de wekelijkse markt in de omgeving van de overdekte markt waar een massa volk op afkomt..

zondag 11 juni 2017 - Van Le Touquet-Paris-Plage naar Saint-Valery-sur-Somme: 57 km

Verder naar de Aire Communale van Saint-Valéry-sur-Somme en die ligt op een heuvel boven de stad. Dit prachtige stadje beschikt over een middeleeuws gedeelte en een nieuwere kern. Door de vele heuvels krijg je meerdere uitzichtpunten die je telkens vanuit een andere hoek laten genieten van de Baai van de Somme. In het oude gedeelte zijn er nog vele charmante straatjes en oude gebouwen. Het is druk vandaag en veel toeristen verkennen de baai met een oude stoomtrein. ’s Avonds lekkere mosselen uit de baai gaan eten in één van de restaurantjes in de oude stad.

maandag 12 juni 2017 - Van Saint-Valery-sur-Somme naar Le Tréport: 28 km

In Le Tréport waren we reeds een paar keer en ook nu staat de Aire Communale weer goed vol, het blijft een populaire plaats ook bij veel Britse camperaars. Het plaatsje hoort bij Normandië en we beperken ons tot een wandeling in de stad en de haven want er is te veel wind om op de krijtrotsen te gaan wandelen. Le Tréport ligt aan de voet van steile krijtrotsen van meer dan 100 meter hoog die boven de stad uitsteken en er tussen aan de monding van de Bresle is de vissershaven.

dinsdag 13 juni 2017 - Van Le Tréport naar Le Crotoy: 41 km

We rijden terug naar de Baai van de Somme en blijven 2 dagen op de Aire de Camping-Car in Le Crotoy. Schitterend weer en dus tijd voor een paar fietstochten. Er is een aangeduide fietsroute rond de Baai tot bij de vuurtoren van Le Hourdel, 48 km. Op woensdag combineren we de circuits du Héron et du Geai in het binnenland en komen zo onder meer in Nouvion, bekend van Allo Allo en we zijn benieuwd of er een Café René bestaat maar helaas... 59 km.

donderdag 15 juni 2017 - Van Le Crotoy naar Montreuil-sur-Mer: 36 km

De vernieuwde camperplaats ligt dicht bij de bovenstad van Montreuil-sur-Mer, trouwens deze middeleeuwse plaats ligt niet aan zee maar zo’n 15 km landinwaarts. Door de verzanding van de Canche is er ook geen haven meer. We maken een wandeling in het historische hart van de stad met een prachtige abdijkerk en een flamboyante kapel. Langs de vestigingen en de goed bewaard gebleven citadel, werk van Vauban, wandel je volledig rond de oude stad.

vrijdag 16 juni 2017 - Van Montreuil-sur-Mer naar Gravelines: 95 km

We rijden naar de ons welbekende Aire de Gravelines, we komen hier ondertussen al voor de zevende keer. Vrijdag is marktdag en dus eerst nog ribbetjes en een stokbrood gaan kopen. Na de middag maken we een fietstocht in de regio en langs het natuurgebied du Platier d'Oye langs de kust. De Tour Penchée is een bunker uit de 2de Wereldoorlog in de vorm van een kerktoren die werd gebouwd om geallieerde piloten te misleiden. Tegen het einde van de oorlog probeerden de Duitsers de bunker op te blazen, maar de hoeveelheid explosieven bleken onvoldoende en sindsdien staat de toren scheef.

zaterdag 17 juni 2017 - Van Gravelines naar Lichtervelde : 100 km

Eerst nog even langs de serviceplaats passeren om alles te lozen, nog een stop om boodschappen te doen en te tanken en dan terug naar huis. De eerste langere trip met de nieuwe Hymer B-DL zit erop. We hebben 533 kilometer afgelegd met 9 overnachtingen op camperplaatsen in Frankrijk.

terug naar boven

terug naar REIZEN